organisaties

Wijsheid & waanzin

Wijsheid van de waanzin
Ik heb de gekte mee mogen maken.
Ik heb zielsverpletterende ervaringen mogen beleven.
Ik begreep de wereld niet en de wereld mij niet.

Mijn wereld stond op z’n kop, maar misschien zag ik pas toen alles in het juiste perspectief.
Mijn waanzin bleek een diepe bron van inspiratie.
Ik was diep gezonken in de oerwateren van de psyche. Het afdalen in de diepe diepte kende een eindpunt: de bodem. Wat doe je op de bodem? Ik zette me af. De weg omhoog was ingezet, en ik kwam weer boven. Getekend, gelouterd en nederig.

Ik begreep de wereld niet en mezelf nog minder.
Door het stellen van vragen ben ik gaan lezen, lezen, lezen. Dat wat ik las toetste ik aan mijn ervaringen. En zo is er een proces ontstaan van ontrafelen, ontdekken en ontwikkelen.
Mijn waanzin is een diepe bron van inspiratie.

Alles ontstaat in het donker. Bloemenzaad stop je in de donkere grond, een baby groeit in de donkere baarmoeder, de dag wordt geboren uit de donkere nacht.
Gekte is een menselijke toestand, toch is het misschien wel één van de meest gevreesde menselijke condities.

Waanzin is menselijk.
Waanzin bevat wijsheid.
Wie durft?

Empirist
Ik heb de diepe diepte ervaren, en ik ben het weer te boven gekomen.
Mijn zielsverpletterende ervaringen zijn voor mij de kennisbron én motivatie van waaruit ik werk.

Weswege
Om welke reden, vanwaar? Ik stel trage vragen, vragen waar misschien niet direct een antwoord op is, vragen over de minder tastbare thema’s. Vragen die leiden naar de essentie. Weswege dus.

Menswezen
Het gaat om wie je bent!
Wie ben jij , wie ben ik, voorbij alle rollen, labels, diagnoses.
Het mens-zijn, de menselijke ervaring is steeds mijn uitgangspunt.

Van diagnoses, pathologiseren en medicatie naar innerlijke wijsheid, autonomie en zelfhelend vermogen.
Van verloren, ontheemd en geïsoleerd naar mens tussen de mensen.
Van afgekeurd, afgeschreven, Wajong, naar zelfstandig ondernemer.

Visie & missie

Waarom doe ik dat voor jou?
Tijdens de reis door het leven kunnen er dingen gebeuren waardoor je het contact verliest met je eigen innerlijke wijsheid. Het innerlijke levensvuur kan een klein waakvlammetje geworden zijn.
Achter de DSM-diagnose zie ik dat er vaak sprake is van trauma. De symptomen geven een beeld weer, maar de symptomen zijn niet de oorzaak, alleen een uiting ervan.
In het overleven van traumatische gebeurtenissen schuilt een enorme kracht en potentie. Deze stille kracht een stem geven, de innerlijke wijsheid naar boven brengen, en zo het waakvlammetje weer leven in blazen tot een warm vuurtje, hier ligt mijn hart voor de zorg voor elkaar.

Hoe doe ik dat voor jou? Vanuit mijn eigen ervaringen als trauma-survivor, mijn theoretische kennis daarover, én mijn werkervaring hierin, zet ik de mens centraal. Waarbij je werkt vanuit je hart. Ik verbind de perspectieven van de hulpvrager en van de hulpverlener. Voorbij onze rollen zijn we allemaal mensen, zijn we allemaal betekenis gevende wezens. Ik werk hierin dichtbij de mensen om wie het gaat. We leren samen en we doen samen. Ik stel trage vragen, ik denk in kracht en kansen. Ik kijk waar je het aanpassingsvermogen en herstelvermogen kan vergroten, waar je de grip op het leven weer kan krijgen. De innerlijke wijsheid is aanwezig, zit het vooral niet in weg!
Wat doe ik voor jou? Co creatie & domein-overstijgend werken Hoe creëer je samen beweging? Hoe versterk je elkaars kracht? Hoe komt je tot de essentie van jouw werk? Ik zet projecten op waarbij ik organisaties, initiatieven en onderwijs verbind rondom thema’s zoals Onbegrepen gedrag, eenzaamheid, intrinsieke motivatie of in contact komen met je lichaam. Het hart van de hulpverlener Tijdens intervisie of werkbegeleiding kijk ik samen met jouw team naar hoe jij je in je werk dieper kan ontwikkelen. Hoe kan je elkaar ontmoeten voorbij de rollen van hulpvrager en hulpverlener; hoe kan je elkaar ontmoeten als mens? Hoe kom je bij jouw eigen essentie, om zo bij de essentie van je werk te komen. Trauma-expert Vanuit eigen ervaringen met trauma, gecombineerd met literatuurkennis en scholing bied ik jou een kijkje achter de schermen van ‘de diagnose’, Hierdoor ga je meer begrijpen van de mensen waarmee je werkt, wat jouw werk en de mens met wie jij werkt ten goede komt. Ik geef trauma-informed yoga aan mensen die vanwege psychische klachten niet naar een reguliere yogastudio kunnen gaan, maar die wel heel graag yoga willen doen. Open aanbod, Maatwerk Heb je interesse, maar is bovenstaand aanbod net niet passend? Ik kijk graag samen naar wat we voor elkaar kunnen betekenen. Ik geef lezingen over mijn eigen ervaringen waarin, innerlijke kracht, mens-zijn binnen onbegrijpelijke systemen en omgaan met rouw en verlies centraal staan. Neem gerust contact met mij op om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Voor wie?
Mijn diensten bied ik aan voor zorginstellingen en organisaties in het Sociaal Domein. Mijn diensten bied ik aan voor mensen en organisaties die werken met mensen die diep geleden hebben aan het leven. Opdrachtgevers waar ik voor werk, of voor gewerkt heb, zijn: RIBW Nijmegen & Rivierenland, Helder Beschermd Wonen, HAN, Zorgalliantie, UWV Werkbedrijf Nijmegen, Hogeschool Utrecht, Yogapoint.