Herstelyoga

In deze toegankelijke en milde les is er ruimte om te onderzoeken wat er mogelijk is met jouw lichaam en geest in dit moment. Het is een zachte vorm van yoga met aandacht voor zelf-compassie. Je mag het helende effect van yoga zelf komen ervaren.

In juni en juli zijn de lessen buiten!

Herstelyoga is Yoga voor het herstel van lichaam en geest.

Elke les besteden we naast de yogahoudingen ook aandacht aan 5 de basiswaarden : de Yama’s. Dit is een belangrijke basis uit de yogafilosofie die je kan helpen hoe je om kan gaan met jezelf in relatie tot de wereld om je heen. 

Hoe ziet een Herstelyogales eruit?

De les begint rustig met rek- en strekoefeningen. We doen een paar zachte oefeningen om de beweging en de ademhaling met elkaar te verbinden.

Van daaruit gaan we naar houdingen waarin we onze eigen kracht, coördinatie en balans kunnen onderzoeken.

Na de wat krachtiger houdingen komen houdingen die uitnodigen tot loslaten en ontspannen. We geven aandacht aan de adem waarna een eindontspanning volgt.

Tijdens de les word je steeds uitgenodigd om de houdingen op je eigen tempo en eigen wijze uit te voeren. 

Het laatste gedeelte met de les staan we stil bij de 5 basiswaarden over hoe je om kan gaan met jezelf en de wereld om je heen.

Er is plaats voor maximaal 10 personen per les, zodat er genoeg ruimte is voor persoonlijke aandacht.

Is het misschien iets voor mij?

Deze les is geschikt voor wanneer jij het vertrouwen in je jezelf en in je lichaam wil vergroten en je lichaamsbewustzijn wil verruimen. Het is met name bedoeld voor:

  • stressklachten, burnout, psychische klachten
  • (chronische) vermoeidheid
  • Lyme
  • herstel van een operatie
  • herstel van een moeilijke periode

Nieuwsgierig geworden? Het is natuurlijk mogelijk om van te voren kennis te maken. Mocht je graag een kennismakingsgesprek willen, of heb je vragen, dan mag je je gegevens via het contactformulier op de homepage achterlaten. Ik bel je dan zo spoedig mogelijk! Je mag ook een mail sturen naar bertine@birdieflies.nl. Je kan mij ook zelf direct bellen of een bericht sturen naar 06 2071 5082.

(Ik ben geen therapeut of arts, heb je specifieke vragen over je gezondheid, raadpleeg dan een behandelaar of arts.)

Lesinformatie Herstelyoga

Herstelyoga is een extra lange les van 90 minuten, de les is op woensdagavond van 19.00 – 20.30 uur

De lessen vinden plaats op woensdag 17 en 24 juni, 1, 8 en 15 juli.

Locatie waar de Herstelyoga plaats vindt: er is een rustige met bomen omsloten weide, achter het Openlucht theater in het Goffert park. Na aanmelding ontvang je de exacte locatie via de mail.

Later instromen is altijd mogelijk, mits er plek is natuurlijk!

Wil je je opgeven voor de Herstelyoga? Dat kan dat via het secretariaat van Koprol, de betaling en inschrijving gaan namelijk via Koprol. Telefonisch zijn ze bereikbaar op dinsdag tot en met donderdag van 09:00 uur – 14:00 uur, de overige dagen zijn ze per mail bereikbaar.

Contactgegevens secretariaat Koprol: T: 024 344 21 11 E: info@stichtingkoprol.nl

Vanaf januari 2020 werk ik hierin samen met Koprol https://www.stichtingkoprol.nl/.

Prijzen Herstelyoga

€ 55 voor 5 lessen (17 en 24 juni, 1, 8 en 15 juli).

Koprol is partner van de Meedoen-regeling van de gemeente Nijmegen. Kom je hiervoor in aanmerking, dan kun je dit ook gebruiken voor de Herstelyogalessen.